nieuws

Werkloosheid eurolanden verandert niet

Logo Rijnmond InZaken
Logo Rijnmond InZaken
De werkloosheid in de eurolanden is in juli onveranderd gebleven op het laagste niveau in vijf jaar. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat woensdag.
De werkloosheid stond op 10,1 procent van de beroepsbevolking, net als in juni. Dat is het laagste punt sinds juli 2011. Volgens Eurostat waren in het eurogebied 16,3 miljoen mensen werkloos. Dat is een daling van 43.000 vergeleken met een maand eerder. Economen hadden in doorsnee wel gedacht dat de werkloosheid zou afnemen tot 10 procent.
Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 8,6 procent, eveneens onveranderd. In de EU gaat het om 21 miljoen mensen zonder betaald werk.
De laagste werkloosheid werd met 3,9 procent gemeten in Malta, gevolgd door Duitsland en Tsjechië (4,2 procent). De werkloosheid was zoals gewoonlijk het hoogst in Griekenland (23,5 procent) en Spanje (19,6 procent). Voor Nederland werd door Eurostat een werkloosheid van 6 procent gerapporteerd.
De jeugdwerkloosheid in het eurogebied stond in juli op iets meer dan 21 procent. Dat komt neer op ruim 2,9 miljoen jongeren. In alle 28 EU-landen samen hadden bijna 4,3 miljoen personen jonger dan 25 jaar geen baan.