SPARTA

Sparta creëert niets en lijdt verdiende nederlaag tegen FC Utrecht

Sparta heeft zondag op het eigen Kasteel een kansloze nederlaag geleden tegen FC Utrecht. De Rotterdammers creëerden negentig minuten lang nagenoeg niets tegen een zakelijk Utrecht, met een 0-3 eindstand tot gevolg.
Met Joeri de Kamps meteen in de basis kon Sparta eigenlijk de hele eerste helft geen vuist maken tegen FC Utrecht. De bezoekers kregen vooral in de openingsfase een aantal kansen. Na ruim tien minuten was een van die mogelijkheden goed voor de 0-1. Balverlies van De Kamps werd razendsnel afgestraft, doordat Anastasios Douvikas een voorzet van Sander van de Streek van dichtbij binnen kon werken.
Sparta was zoekende en creëerde voor rust helemaal niets. Het hoogtepunt werd nota bene verzorgd door een aantal supporters die met vuurwerk, mogelijk voor het laatst buiten een leeg Kasteel, hun ploeg probeerden te steunen.

Zelfde spelbeeld

Waar het voor Sparta na rust eigenlijk alleen maar beter kon, gebeurde dat niet. Utrecht verdubbelde meteen de voorsprong. Mimoun Mahi schoot van dichtbij raak en deed zijn oude ploeg daarmee pijn: 0-2. Kort daarna noteerde Sparta via een vrije trap van Younes Namli de eerste serieuze poging richting het doel van Utrecht.
In het restant van de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort, met een Sparta dat maar niets creëerde. FC Utrecht had de wedstrijd helemaal onder controle en gooide het duel een kwartier voor tijd definitief, voor zover daar nog geen sprake van was, in het slot. Een lage voorzet van Moussa Sylla verdween via Sander van de Streek en Sparta-keeper Tim Coremans in het doel.
Alleen invaller Mario Engels kwam in de laatste tien minuten nog in de buurt van een doelpunt voor Sparta. 0-3 bleek uiteindelijk de eindstand. Daarmee blijft het voorlopig zestiende, al zakken de Rotterdammers bij een zege van Fortuna Sittard later deze zondag op RKC Waalwijk naar plaats zeventien.

Sparta - FC Utrecht 0-3 (0-1)

12' Anastasios Douvikas 0-1
47' Mimoun Mahi 0-2
75' Sander van de Streek 0-3
Opstelling Sparta: Coremans; Abels, Vriends, Beugelsdijk (90' Madi), Meijers (64' Pinto); Mijnans (64' Smeets), De Kamps (81' Auassar), Namli (81' Engels), Van Crooij; Dalmau, Thy