SPARTA

Aanvoerder Adil Auassar verrast door reserverol bij Sparta: 'Ik moet aan de bak'

Adil Auassar aan de bal tijdens Sparta-FC Utrecht
Adil Auassar aan de bal tijdens Sparta-FC Utrecht © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Sparta-aanvoerder Adil Auassar had niet verwacht dat hij zondag tegen FC Utrecht (0-3 verlies) op de bank zou starten. Trainer Henk Fraser koos voor nieuwkomer Joeri de Kamps als defensieve middenvelder en ook centraal achterin was er geen plaatst voor de ervaren kracht van de Rotterdammers. "Ik moet aan de bak", weet Auassar.
Auassar was in de eerste wedstrijd van 2022 uit tegen Cambuur (1-1) nog geschorst. Op de training deze week kreeg hij door dat hij zondag niet ging starten. "Die zag ik niet aankomen", vertelt hij voor de camera van Rijnmond. Vanaf de bank vond hij zijn team nog 'prima meevoetballen' in de eerste helft, hoewel Utrecht na ruim tien minuten al scoorde en Sparta zelf geen grote kansen kreeg. "We beginnen nog goed, maar zij straffen de eerste fout meteen af. Uiteindelijk waren zij gewoon een maatje te groot." Auassar mocht slechts de laatste negen minuten meedoen, toen de eindstand van 0-3 al op het bord stond.
"We moeten realistisch zijn," vervolgt Auassar. "We hebben enkele versterkingen in de ploeg en die moeten nog ingespeeld raken. Vorige week bij Cambuur hadden we gewoon moeten winnen. FC Utrecht heeft gewoon een betere ploeg."
De eerste aanvoerder van Sparta zal niet meteen boos de kamer van zijn trainer in binnenstappen: "Elke wisselspeler baalt, maar ik kan je één ding garanderen: er komt niets tussen mij en deze trainer. Maar je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn."
Kijk hieronder naar het openhartige interview met Sparta-aanvoerder Adil Auassar:
Aanvoerder Adil Auassar verrast door reserverol bij Sparta: "Ik moet aan de bak"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl