nieuws

Van Duinen: 'Ik denk dat manier van spelen bij mij past'

Mike van Duinen speelt de komende drie seizoenen in het shirt van Excelsior. De spits was bij zijn vorige club Fortuna Düsseldorf op een zijspoor beland en heeft nu bewust gekozen voor een overstap naar de Kralingers. "Ze zijn al een tijdje geïnteresseerd in mij. Naar aanleiding van een gesprek heb ik een beeld gekregen van de club en de manier van spelen. En ik denk dat dat bij mij past", aldus Van Duinen.
Algemeen-directeur Ferry de Haan is erg tevreden met de komst van de lang gewenste centrumspits. "Het eerste gesprek met Van Duinen was al op 24 juni", zegt De Haan glimlachend. "Het heeft daarna door de situatie van Mike (van Duinen, red.) langer geduurd dan we gehoopt hadden, maar we zijn er trots op dat we hem nu voor drie seizoenen hebben vastgelegd."

Selectie compleet

Met de komst van Van Duinen is de selectie van Excelsior nu compleet. Waarschijnlijk zullen er geen mutaties meer plaatsvinden op Woudestein. "In principe zijn we klaar. Zeg nooit nooit, maar op dit moment speelt er niets. De prioriteit lag bij de spits en die hebben we nu binnen", legt de algemeen-directeur uit. "Bij voorkeur willen we twee spitsen hebben binnen de selectie. Maar die tweede spits is tot dusver nog niet haalbaar geweest. Maar ik vind dat Nigel (Hasselbaink, red.) het heel goed gedaan heeft in de eerste vier competitiewedstrijden."

Blessure

Nieuwkomer Van Duinen begint wel met een valse start aan zijn nieuwe avontuur. Vier weken geleden raakte de spits geblesseerd aan zijn voet. "Het is vervelend om met een blessure binnen te komen. Maar ik denk niet dat het nog heel lang gaat duren", aldus Van Duinen, die hoopt na de interlandperiode weer inzetbaar te zijn.