nieuws

Rotterdammer Iliass Bel Hassani naar AZ

Iliass Bel Hassani vertrekt naar AZ. De 23-jarige Rotterdammer tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club uit Alkmaar. De oud-Spartaan was bezig met zijn vierde seizoen bij Heracles Almelo.
Bij AZ zou hij de opvolger moeten worden van Markus Henriksen, die zijn transfer naar het Engelse Hull City probeert af te ronden. Iliass Bel Hassani: “Ik ben superblij met deze transfer, maar zal Heracles Almelo echt missen. Ik heb daar een goede en mooie tijd gehad en volop de kans gekregen om als voetballer beter te worden."
Bel Hassani doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en maakte als zeventienjarige zijn debuut in het betaald voetbal. In drie seizoenen voor de Kasteelclub kwam de Marokkaanse Nederlander tot 75 wedstrijden (16 doelpunten) en werd hij bekroond met de Gouden Stier voor beste voetballer van de Jupiler League. In 2013 stapte Bel Hassani over naar Heracles Almelo, waar hij zijn Eredivisiedebuut maakte en in 98 wedstrijden tot 15 doelpunten kwam. Bel Hassani speelde tot dusver twee interlands voor Marokko.