nieuws

Sparta haalt broer Paul Pogba

Sparta heeft de broer van wereldster Paul Pogba van Manchester United vastgelegd. Mathias Pogba tekent een contract voor een seizoen met een optie voor nog een seizoen. De 26-jarige Guinees met een Frans paspoort komt over van Partick Thistle uit Schotland.
Trainer Alex Pastoor zegt op de website van Sparta het volgende over de aanvaller: “Met de komst van Mathias Pogba vergroten we onze diversiteit in de aanval. Naast het feit dat hij groot en sterk is brengt hij ook meer mogelijkheden met zich mee qua speelwijze. Dat komt mede door zijn internationale ervaring, onder andere in de Schotse en Italiaanse competitie.”
Mathias Pogba speelde twee wedstrijden voor het nationale elftal van Guinee. In zijn loopbaan speelde hij vooral in Engeland. Clubs als Wrexham, Crewe Alexandre en Crawley Town staan achter zijn naam. “De overgang naar Sparta is een mooie stap in mijn carrière. De eredivisie is een heel mooi podium voor voetbalspelers in Europa en staat nog altijd goed aangeschreven. Ik sluit vanaf donderdag aan bij de selectie en kijk ernaar uit om te presteren met Sparta,” aldus Mathias Pogba.