nieuws

Automonteurs redden jonge kinderen uit sloot

Burgemeester Anny Attema samen met de betrokkenen
Burgemeester Anny Attema samen met de betrokkenen
Burgemeester Anny Attema van Ridderkerk heeft twee medewerkers van een bandenbedrijf in het zonnetje gezet voor het redden van twee jonge kinderen.
Annemieke Goldberg liep vorige week met vier kinderen van de Klooslaan naar de Kerkweg over de rijbaan. Op die plek is geen voetpad. Dochter Abigail duwde de rolstoel van haar 5-jarige vriendinnetje Judith, die aan het genezen is van een gebroken enkel.
Bij de inrit van het bedrijventerrein aan de Oosterparkweg raakte een van de wielen van de rolstoel van de weg. De rolstoel zakte scheef en Abigail kon niet voorkomen dat de rolstoel met Judith en zijzelf te water raakten.
Moeder Annemieke sprong ook de sloot in en schreeuwde om hulp. Marko van der Sterren en Ricardo van der Rest van een autobedrijf hoorden het geroep.
De mannen bedachten zich geen moment, renden op het geroep af en doken het water in. Ze wisten iedereen veilig op het droge te krijgen.
Burgemeester Attema zette de mannen in de bloemetjes en nam een grote snoeppot mee voor in de werkplaats van het bedrijf. De gemeente onderzoekt of de situatie langs de Oosterparkweg veiliger kan worden gemaakt.