nieuws

Aboutaleb onthult over twee weken gedenkteken Hofwijk

Burgemeester Aboutaleb onthult op 17 september het speciale gedenkteken voor mensen die hun lichaam hebben afgestaan aan de wetenschap. De gedenkplek is op begraafplaats Hofwijk in Rotterdam-Overschie.
Het gedenkteken is nog verpakt in plastic. Maar Joke van der Wal is nu al dankbaar. Haar man Aad overleed dertien jaar geleden. Hij stelde zijn lichaam ter beschikking voor onderzoek. Joke had geen plek om haar man te herdenken.
Trouwdag
"Natuurlijk heb ik wel een foto van mijn man thuis", vertelt Van Der Wal. "Maar verder heb ik niets. Geen plek om naar toe te gaan op onze trouwdag of op zijn verjaardag. Gelukkig komt daar nu verandering in."
De lichamen van de overleden mensen liggen opgeslagen in de kelders van het Erasmus MC. Studenten kunnen die lichamen gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek.

Anatomie
Het Erasmus MC is mede-initiatiefnemer van de gedenkplek. "Boeken, video's en foto's: het is allemaal beschikbaar", vertelt Gert-Jan Kleinrensink van het Erasmus MC. "Maar de echte anatomie is is van essentieel belang voor onze studenten."