nieuws

Mathias Pogba: 'Mijn broer komt zeker kijken bij Sparta'

Sparta kan dit seizoen rekenen op hoog bezoek op Het Kasteel. Het broertje van de nieuwe aanvaller Mathias Pogba, sterspeler Paul Pogba van Manchester United, komt hem zeker een keer zien spelen, zo zegt de nieuwe spits van Sparta.
"Ik ben heel blij met mijn transfer, een mooie kans op het laatste moment. Maar zo gaat dat vaker aan het einde van zo'n transferdeadline," vertelt Pogba. "Ze noemen mij de 'big man', omdat ik een sterke, grote spits ben. Ik zal mijn kracht en snelheid gebruiken, dat zijn mijn belangrijkste wapens."
Grote naam
Mathias Pogba is de oudere broer van United sterspeler Paul Pogba, die ook in het nationale team van Frankrijk speelt. Mathias draagt het shirt van Guinea. "Paul koos voor Frankrijk, omdat hij al sinds onder 16 in dat team speelde. Mijn tweelingbroer en ik hebben gekozen voor waar we vandaan kwamen. Het was een keuze uit het hart."
"We lijken erg op elkaar, ik vind het leuk als mensen mij daardoor herkennen. Wij zijn een hechte familie, iedereen is blij met deze transfer. Elke stap bespreken met elkaar, dus Paul (Pogba, red.) heeft zeker zijn mening gegeven over mijn transfer naar Sparta. Mijn broers komen zeker kijken op Het Kasteel."
Pogba verwacht dat hij snel zijn eerste officiële minuten in het eerste elftal van Sparta kan maken. Donderdagmiddag komt hij al in actie in een besloten oefenduel.