FEYENOORD

Ambitieuze Bassett kan niet wachten op eerste minuten voor Feyenoord: 'Ik wil spelen tegen Sparta'

Cole Bassett
Cole Bassett © Rijnmond
Trainer Arne Slot noemde hem een versterking voor 'de lange termijn'. Maar als het aan Cole Bassett zelf ligt, staat hij zo snel mogelijk op het veld bij Feyenoord. "Ik wil spelen tegen Sparta", vertelt de 20-jarige Amerikaanse middenvelder.
Na meer dan zeventig wedstrijden in de Major League Soccer begint Bassett bij Feyenoord aan zijn eerste periode in het buitenland. Hij noemt Rotterdam 'niet heel anders' dan Amerika en vindt het 'heel mooi' om hier te zijn. "Ik kende Reiss Nelson al. Hij heeft geholpen met de overgang, omdat hij natuurlijk heel goed Engels spreekt", aldus de jonge middenvelder.
De afgelopen jaren speelde Bassett bij de Colorado Rapids. Daar had hij Sparta-middenvelder Younes Namli als ploeggenoot. Met hem sprak Bassett over zijn komst naar Feyenoord. "Hij is een goede vriend van me. Hij had Arne Slot als coach bij PEC Zwolle en was erg positief over hem, net als iedereen. Hij zei ook dat deze competitie me goed zou passen, hij heeft me veel goede dingen verteld."

Systeem van coach Slot

Over de reden van zijn keuze voor Feyenoord hoeft Bassett niet lang na te denken. "Als Feyenoord belt is dat moeilijk af te slaan. Veel goede spelers zijn hier hun carrière begonnen. Dat is ook het belangrijkste voor mij, mezelf hier ontwikkelen en het systeem van coach Slot leren", aldus Bassett, die zijn nieuwe ploeg zondag in Nijmegen live zag spelen. "Mooi om naar een uitwedstrijd te rijden, in de VS moest je altijd minstens twee uur vliegen."
"In deze competitie moet je sneller spelen dan in Amerika, de ruimtes zijn een stuk kleiner. Maar ik houd van deze manier van spelen, het lijkt op de stijl van onze nationale ploeg." Bassett speelde tot nu toe één interland voor de Verenigde Staten, waarin hij meteen scoorde.

Spelen tegen Sparta

Slot noemde Bassett eerder een versterking voor 'de lange termijn', waar de Zweed Patrik Walemark wél meteen de concurrentie aan moet gaan met de huidige basisspelers van Feyenoord. Bassett zelf is naar eigen zeggen fit en kan niet wachten op zijn eerste minuten in het Feyenoord-shirt. "Ik werk individueel tot mijn werkvergunning binnen is, hopelijk komt die snel. Maar als het goed is ben ik good to go voor de wedstrijd tegen Sparta (op 6 februari, red.)."
"Ik wil zo snel mogelijk spelen. Ze geven me tijd, misschien zelfs richting volgend seizoen. Maar ik wil niet zes maanden wachten. Ik wil spelen tegen Sparta. Natuurlijk moet je het op de training laten zien, maar ik ben ambitieus."
Bekijk hieronder het hele interview met Cole Bassett.
Ambitieuze Bassett kan niet wachten op eerste minuten voor Feyenoord: 'Ik wil spelen tegen Sparta'