nieuws

Grootste schaaktoernooi ter wereld komt naar De Kuip

De Kuip is vanaf 2017 niet alleen het podium van voetbal op topniveau. Het stadion van Feyenoord wordt gebruikt als schaaktoneel voor de 79ste editie van het Tata Steel Chess Tournament.
Jeroen van den Berg, directeur van het grootste schaaktoernooi ter wereld, ziet de Rotterdamse Kuip als een mooi podium voor de internationale schaakgrootmeesters. ''De Kuip vormt een prachtig decor voor de grootmeesters om hun partijen te spelen'', aldus Van den Berg.
In 2015 werd het Tata Steel Chess Tournament ook al georganiseerd is de Rotterdam. Toen was het gebouw De Rotterdam van architect Rem Koolhaas het decor van het internationale schaaktoernooi.

Talent

Tijdens het evenement zullen niet alleen beste schaakgrootmeesters in actie komen. Ook zal ruimte gegeven worden voor nieuw aanstormend talent. ''Samen met de Gemeente Rotterdam en de schaakverenigingen gaan we ook jongeren uit de Maasstad bij dit topevenement betrekken. Schaken is niet alleen leuk, het verbetert ook de concentratie en stimuleert het geheugen'', aldus Van den Berg.
Het grootste schaaktoernooi ter wereld vindt plaats op donderdag 19 januari in de Rotterdamse Kuip.