nieuws

Kleinschalig verzorgingstehuis op landgoed

Nu verpleeghuizen sluiten en de zorg onder druk staat, verschijnen steeds meer kleinschalige particuliere zorginstellingen voor ouderen. Zo is deze week op Landgoed Nieuw Rhodenrijs in Rotterdam-Overschie een nieuw initiatief gestart.
Zeven dagen per week, 24 uur per dag worden hier ouderen verzorgd op een sfeervol landgoed in art-decostijl. Die moeten daarvoor flink in de buidel tasten: bewoners zijn minimaal 2000 euro per maand kwijt.

"We zijn betaalbaar voor mensen die hebben gewerkt", aldus directeur Willem Bischoff van Heemskerck, hoewel het volgens hem nog relatief meevalt. Er komen achttien kamers, voor maximaal 24 bewoners. Echtparen zijn ook welkom.
Specialistische zorg op maat
"De overheid wil dat je langer thuis blijft wonen, en dat kan hier", aldus de directeur. "We bieden specialistische zorg en hebben voldoende aandacht voor elke bewoner."
Zijn vrouw Nicolette stelde het interieur van het landhuis samen. "Alles is bij elkaar gezocht en alles is verschillend. Zo is er voor ieder wat wils."
Verslaafdenopvang
Landgoed Nieuw Rhodenrijs was ooit eigendom van de redersfamilie Hoboken. De buitenplaats heeft sindsdien meerdere functies gehad. In de jaren tachtig zat er een restaurant in en vanaf de jaren negentig was het een opvang voor verslaafden van zorggroep Parnassia.