nieuws

Sparta en Beveren scoren niet in oefenduel

De spelers van Sparta na afloop van een oefenduel tegen NAC
De spelers van Sparta na afloop van een oefenduel tegen NAC
Sparta Rotterdam heeft donderdagmiddag in een oefenduel tegen Waasland Beveren met 0-0 gelijkgespeeld. De nieuwe aanvaller Mathias Pogba maakte zijn debuut voor de Rotterdammers.
De spits kwam na rust binnen de lijnen voor zijn nieuwe club. De wedstrijd in het Freethiel Stadion was niet voor publiek toegankelijk.
In de 13e minuut had de thuisclub de eerste kans om de score te openen. Een fraaie steekbal werd slecht afgewerkt door de spits van Beveren. Vlak voor rust had Spartaan Paco van Moorsel de openingstreffer voor de Rotterdammers op zijn naam kunnen zetten, maar de bal werd net naast gekopt. In de laatste fase van de eerste helft had Cyril Chevreuil nog een mogelijkheid, maar zijn schot ging diagonaal voorlangs het Belgische doel.
In de tweede helft werd de eerste serieuze kans gecreëerd door de Waaslandse ploeg, maar Sparta-doelman Verrips zag de poging rakelings voorlangs gaan. Tien minuten later was het wederom de Belgische ploeg die bijna op voorsprong kwam. Na een scherp aangesneden corner werd de bal op de lat gekopt.
Waasland-Beveren staat na vijf speelrondes op het hoogste niveau in België op de 15de en voorlaatste plaats. Sparta staat in de eredivisie na vier wedstrijden op een keurige achtste plek.
Opstelling Sparta Rotterdam:
Roy Kortsmit (46' Michael Verrips), Rick Ketting (46' Ruggero Mannes), Michel Breuer (61' Robert Klaasen), Bart Vriends, Florian Pinteaux, Kenneth Dougall, Mart Dijkstra, Paco van Moorsel (80' Stijn Spierings), Ivan Calero Ruiz (80. Craig Goodwin), Cyril Chevreuil (46' Mathias Pogba), Thomas Verhaar (80' Loris Brogno)