SPORT

Dit zijn de winnaars van de Sport Awards Rotterdam 2021

De winnaars van de Sport Awards Rotterdam 2021 zijn bekend! In dit bericht vind je een overzicht, van Lucinda Brand tot Blue Marlins.
Er zijn acht categorieën waarbinnen de Awards uitgereikt worden: Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportcoach, Sportaanbieder, Sportvrijwilliger en Meer dan Sport. De winnaars worden voor 50% bepaald door het publiek, de andere 50% wordt bepaald door een vakjury. De winnaars werden deze dinsdag bekendgemaakt in een speciale tv-uitzending op Rijnmond.

Sportvrouw - Lucinda Brand (veldrijden)

Wielrenster Lucinda Brand focuste zich afgelopen jaar volledig op het veldritseizoen. Een goede keuze, want in het veld won ze zo'n beetje alles dat er te winnen viel. Zo werd ze in januari wereldkampioen veldrijden, een titel die ze komend weekend gaat verdedigen. Daarnaast won ze voor het tweede seizoen op rij het wereldbekerklassement.
Lucinda Brand Rotterdamse Sportvrouw van het jaar 2021

Sportman - Liemarvin Bonevacia (atletiek)

Atleet Liemarvin Bonevacia stond als eerste Nederlander ooit in de Olympische finale van de 400 meter. Daarnaast won hij op het EK indoor een bronzen medaille op de 400 meter. Zijn meest verrassende prestatie van afgelopen jaar was een zilveren plak op Olympische Spelen met de estafetteploeg.

Sportploeg - Rotterdam Atletiek (atletiek)

Rotterdam Atletiek werd afgelopen jaar voor de derde keer in de historie zowel bij de mannen als de vrouwen clubkampioen van Nederland. Nog nooit kreeg een andere club in Nederland dit voor elkaar. De dames en de heren van Rotterdam Atletiek mogen zich met deze prestaties op zak klaar gaan maken voor European Champions Club Cup.
Liemarvin Bonevacia Rotterdamse Sportman van het jaar 2021, Rotterdam Atletiek Sportploeg van het jaar

Sportcoach - Mark van der Ham (judo)

Mark van der Ham begeleidde als bondscoach de Belg Matthias Casse naar zijn allereerste wereldtitel in het judo. Van der Ham wist zijn pupil daarna in een goede flow te houden en dit resulteerde op de Olympische Spelen tot een bronzen medaille in de gewichtsklasse -81 kg. Eerder in 2021 won Matthias Casse al een zilveren medaille op het EK. Van der Ham is verder al jaren de drijvende kracht binnen de succesvolle judoschool van Chris de Korte in Hoogvliet.
Mark van der Ham Rotterdamse Sportcoach van het jaar 2021

Sporttalent - Ricardo Franken (karate)

Ricardo Franken begon op 6-jarige leeftijd met karate en is lid van Unity99 Rotterdam. Hij is, met zijn 15 jaar, het jongste talent dat genomineerd was in deze categorie. Franken komt uit in de gewichtsklasse -70 kg. Op het EK karate U21 jaar in Finland bracht een prachtige reeks partijen hem in de finale, wat hem uiteindelijk een zilveren medaille opleverde.
Ricardo Franken Rotterdams Sporttalent van het jaar 2021

Sportvrijwilliger - Arie Slob (skydiven)

Arie Slob skydivet al meer dan 40 jaar en is sinds de jaren '80 actief lid van Skydive Rotterdam. Hij was competitief actief op hoog niveau en was daarnaast vrijwilliger binnen allerlei commissies en het bestuur. Sinds een paar jaar is hij voorzitter.
Arie Slob Rotterdamse Sportvrijwilliger van het jaar 2021

Meer dan Sport - Free to Move (diverse sporten)

Free to Move is een veelzijdige sportaanbieder die verschillende clinics aanbiedt, zowel onder schooltijd als naschoolse activiteiten. Deze clinics variëren van dansen tot freerunnen en van sport en spel tot muziek en theater. Kinderen met een beperking kunnen bij Free to Move terecht voor 'special dance'.
Free to Move wint Rotterdamse Meer dan Sport-award 2021

Sportaanbieder - Blue Marlins (zwemmen)

Blue Marlins is een club voor wedstrijdzwemmen en biedt trainingen in het Rotterdamse Zwemcentrum, Afrikaanderbad en Van Maanenbad. De club telt zo'n 500 leden van 6 tot 76 jaar, van recreanten tot topsporters. Blue Marlins onderscheidde zich afgelopen jaar door de leden tijdens de sluiting van de zwembaden actief en verbonden te houden met onder meer online sporttrainingen, lezingen en spelletjes.
Blue Marlins Rotterdamse Sportaanbieder van het jaar 2021