nieuws

Pech voor reizigers: spoortunnel weer vol schuim

Het ging al eerder mis in de tunnel.
Het ging al eerder mis in de tunnel. © Brandweer Barendrecht
Een onterechte brandmelding in de spoortunnel bij Barendrecht zorgt vrijdagmiddag voor flinke overlast op het spoor. Bij het afgaan van het alarm is ook het schuimblussysteem in actie gekomen, waardoor het treinverkeer voorlopig stilligt.
De NS waarschuwt reizigers tussen Lombardijen en Zwijndrecht rekening te houden met een extra reistijd van meer dan een uur. Het is nog onbekend wanneer de storing is verholpen.
Het is niet de eerste keer dat het brandalarm in de tunnel voor problemen zorgt. ''Het systeem staat vrij scherp afgesteld'', erkent een woordvoerder van ProRail. ''Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel.''

Niet te stoppen

Problematisch is dat niet kan worden ingegrepen als duidelijk is dat geen brand woedt in de tunnel. ''Er is nu een schuimblussing gaande. Dat proces kunnen we niet stoppen'', aldus de woordvoerder omstreeks 14:00 uur.
Treinreizigers hoeven volgens ProRail niet te wanhopen: er zijn bussen ingezet. Ook wordt volgens de woordvoerder gekeken of het alarmsysteem beter kan worden afgesteld. ''Ik weet dat ze eraan werken om het beter te krijgen.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl