RECHTSZAAK

Justitie klaagt vrachtwagenchauffeur aan voor moord op motoragent Arno

Het eresaluut van de Rotterdamse politieagenten tijdens afscheid omgekomen motoragent Arno de Korte
Het eresaluut van de Rotterdamse politieagenten tijdens afscheid omgekomen motoragent Arno de Korte © Nieuws op Beeld
Justitie gaat vrachtwagenchauffeur Willem M. uit Melissant vervolgen voor moord op de Rotterdamse motoragent Arno de Korte. Het slachtoffer werd op 7 juli op de Waalhavenweg in Rotterdam aangereden en honderden meters meegesleurd. Volgens justitie heeft verdachte M. de motoragent met opzet doodgereden.
Eerder liet justitie weten dat chauffeur Willem M. rancuneus was naar de politie toe. Volgens een getuige zou hij ook hebben gezegd dat hij een agent iets zou aandoen bij een volgende controle.
De motoragent gaf de vrachtwagenchauffeur op 7 juli 2021 een stopteken op de Waalhavenweg in Rotterdam, nadat hij door rood was gereden. Daarna zou de chauffeur de agent met opzet hebben aangereden. De man werd honderden meters meegesleurd. De chauffeur reed daarna door. Motoragent Arno de Korte overleed ter plekke.
Justitie wilde nog onderzoeken of ze de verdachte voor doodslag of moord gaan vervolgen. Dat onderzoek is nu afgerond en er is een besluit genomen, zegt justitie tegen de NOS: het wordt moord.

Reputatie

De verdachte was al twee keer eerder betrokken bij ernstige aanrijdingen, waarbij in 2020 een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis om het leven kwam. In 2015 verloor een andere motoragent een arm toen hij door de vrachtwagenchauffeur werd aangereden. Daarvoor kreeg hij destijds een taakstraf opgelegd.
De vrachtwagenchauffeur had een reputatie binnen het politiekorps. Agenten op de motor hadden daarom de instructie gekregen om hem niet meer te controleren zonder bijstand van collega's in een auto.
De advocaat van de verdachte ontkent dat zijn cliënt motoragent Arno de Korte vorig jaar opzettelijk aanreed. De rechtszaak gaat begin april verder.