nieuws

Geduldige politie plukt 'pindakaasbende'

De bende verstopte drugs onder meer in potten pindakaas. (Archieffoto)
De bende verstopte drugs onder meer in potten pindakaas. (Archieffoto)
De Rotterdamse politie heeft een bende opgerold die drugs vervoerde in onder meer wenskaarten en potten met pindakaas. Er zijn acht verdachten gearresteerd. Daarnaast zijn 65.000 duizend euro aan contant geld en een vuurwapen in beslag genomen.
De politie kwam de groep al geruime tijd geleden op het spoor doordat omwonenden onraad roken. Zij sloegen alarm omdat ze het vermoeden hadden dat er niets niet klopte bij het huis aan de Beatrice Woodstraat.
Agenten hadden in januari al een inval gedaan in het pand. Toch zagen de criminelen kennelijk geen reden om van uitvalsbasis te wisselen. De politie bleef het huis ondertussen geduldig in de gaten houden.

Rood licht

Die waakzaamheid betaalde zichzelf eind augustus terug. Agenten zagen een man met een tas het huis verlaten en wegrijden. Toen de bestuurder vervolgens een rood licht negeerde, hadden de politiemensen een excuus om de Capellenaar aan de kant te zetten.
De verkeersovertreding kwam de bestuurder letterlijk en figuurlijk duur te staan. Agenten vonden in de auto een tas met 35.000 euro cash. Ze arresteerden de 31-jarige man op verdenking van witwassen.

Pindakaas


De observatie van de woning aan de Beatrice Woodstraat bleef ondertussen een vruchtbare bezigheid voor de politie. Agenten zagen later opnieuw twee mensen in een auto stappen met verdachte tassen.
Bij een controle bleek het duo creatief verstopte drugs te vervoeren. ''In de tassen zaten onder andere potten pindakaas en wenskaarten. Een van deze kaarten is onderzocht: tussen twee lagen papier bleken verdovende middelen te zitten'', meldt de politie.

Inval

Omdat inmiddels wel vaststond dat er dubieuze activiteiten plaatsvonden in de woning, deed de politie er een inval. Agenten vonden naast LSD, XTC, cocaïne, hennep en versnijdingsmiddelen ook 'heel veel potten pindakaas.'
Twee verdachten namen tijdens de inval de benen, maar konden snel worden gegrepen. Het gaat om een 27-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Duitser.
Een van de verdachten bleek een wapen én 30.000 euro bij zich te hebben.
De politie pakte later nog drie verdachten op. Het gaat om twee 22-jarige vrouwen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel en een Rotterdammer (26). De vrouwen zijn weer vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten.