nieuws

Dany Lademacher’s Wild Romance in Live uit Lloyd

Vrijdagavond hoor je in Live uit Lloyd een puike en ruige sessie van oude Nederlandse rockhelden: Dany Lademacher (66) is te gast met zijn Wild Romance. Ja, van Herman Brood. Het is dan ook het Brood-Jubeljaar en er staat een heuse theatershow op de rol met heel veel vuige rock 'n roll in de geest van Herman Brood en mét z'n oude band.
Dany Lademacher’s Wild Romance
bracht begin dit jaar een verse plaat uit,
“Out of Heaven”
ter ere van het 40-jarig jubileum van de legendarische begeleidingsband van

Herman Brood
. De naam
“Wild Romance”
doet nog steeds de harten van vele muziekliefhebbers sneller kloppen. Waar de naam vandaan komt hoor je muzikaal in
Live uit Lloyd
. De band ging de rockgeschiedenis in als een absolute live-sensatie met een record aan optredens en nu herleeft de glorie! In de oer-bezetting, voor zover fysiek nog mogelijk.
Vorig jaar speelde de roemruchte band al eens inLive uit Lloyd en werd al gesproken over het bijzondere jaar 2016, dat tot Brood-Jubeljaar is uitgeroepen, want:
- The Wild Romance bestaat precies 40 jaar, - Herman Brood is 15 jaar dood, - Op 5 november 2016 zou Brood 70 worden, - Op die dag komt er een groot muzikaal feest (mét Nina Hagen) én boek van manager Koos ("Coach Koos"), - De muzikale theatershow Out of Heaven (De Ultieme Ode aan Herman Brood) gaat half oktober in première.
Kortom:Herman Brood (1946 - 2001) &Dany Lademacher zijn iconen van de Nederlandse rockmuziek. Met grote hits als ‘Saturday Night’ en ‘Never Be Clever’, 'I love you like I love myself' veroverden zij Nederland, België en Duitsland. Nu anno 2016 doet Dany het met de band en dat belooft een soort renaissance van de Nederlandse rock 'n roll.
In Live uit Lloyd speelt: Dany Lademacher: gitaar en zang, Otto Cooymans: toetsen, Dirk Vermeij: gitaar en zang, David Hollestelle: gitaar, Ruud Englebert: basgitaar en Jan 't Hoen: drums.