nieuws

Wereldhavendagen: Lekker druk op eerste dag

De organisatie is voorlopig tevreden met het aantal bezoekers na de eerste dag van de Wereldhavendagen in Rotterdam. Ondanks een drupje regen was het drukker dan voorgaande jaren. "Er waren vooral meer jongeren", zegt een woordvoerder.
Vier dagen lang staat de Rotterdamse haven centraal in de stad. Er zijn demonstraties en je kan zelf een kijkje nemen op plekken waar het normaal niet mogelijk is. En vooral jongeren deden dat vrijdag. "Het waren er zeker 6.000 en dat is meer dan vorig jaar", zegt de organisatie. "En dat is een goed teken"
Ook zaterdag is er weer veel te zien, in de omgeving van de Wilhelminakade en de Rijnhaven. Er zijn demonstraties van allerlei aspecten uit het havenwerk. Ook de marine is aanwezig met de Zr. Ms. Rotterdam. Publiekstrekker is de Aeolus, een offshore installatieschip van Van Oord.
De organisatie verwacht dat het ook zaterdag en zondag druk wordt. "Het is namelijk écht evenementenweer. Niet te warm. Als de temperatuur hoger was geweest, dan zouden mensen naar het strand gaan. Nu komen ze naar de Wereldhavendagen en daar zijn we erg blij mee."