nieuws

John de Wolf: 'Triest dat men lacht om Oranje'

Het doet oud-international John de Wolf pijn dat het slecht gaat met het Nederlands elftal. "Het is triest dat men lacht om Oranje en de soap eromheen. Als je ziet welke spelers Oranje heeft dan is het schandalig dat we verliezen van Griekenland", zegt hij in FC Rijnmond.
De Wolf heeft kritiek op bondscoach Danny Blind. "Ik had de bepalende spelers laten staan om de winst binnen te halen en ze niet rond de zestigste minuut gewisseld. Dan had je wat meer rust gehouden in de aanloop naar de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden op dinsdag. Maar het ergste vind ik dat Blind openlijk ingaat tegen zijn werkgever in de kwestie rondom het gedwongen vertrek van teammanager Hans Jorritsma."
Ook heeft De Wolf een duidelijke mening over de soap rondom de assistent-bondscoaches van Oranje. Dick Advocaat is vertrokken, Marco van Basten gaat vertrekken en de onderhandelingen met Ruud Gullit liepen vast. "Als ik bij de KNVB werkte, zou ik gelijk Gullit weer gebeld hebben toen hij de deur toch nog een beetje open liet staan. Ik denk dat hij ideale assistent is. Of haal Henk ten Cate erbij."
John de Wolf besprak met presentator Etienne Verhoeff en chef-sport Ruud van Os ook nog de transferperikelen bij Feyenoord, Sparta en Excelsior. FC Rijnmond wordt ieder uur herhaald op TV Rijnmond.