SPARTA

Sparta in gesprek met eigen supporters over capaciteitsbeperking bij heropening stadions

Sparta-directeur Manfred Laros
Sparta-directeur Manfred Laros © VK Sportphoto - Mischa Keemink
De clubleiding van Sparta gaat volgende week met de achterban praten over het wel of niet spelen met supporters in de komende weken. Dat zegt algemeen directeur Manfred Laros. Bij voetbalwedstrijden zijn na versoepeling van de coronamaatregelen wel weer toeschouwers welkom, maar de stadions mogen slechts voor een derde gevuld zijn.
“Nu moeten wij kiezen wie wel en wie niet naar een wedstrijd mag komen, dat willen wij niet. Het wordt dan een soort loting, dat kan niet. Het zorgt voor een enorme verdeeldheid”, baalt Laros. “Een derde is eigenlijk geen optie, met twee derde komen we er wel uit. De meeste clubs wel.”
Sparta wil met fans in overleg om te kijken wat de beste oplossing is. “Dat doen we ergens komende week, maar onze supporters hebben ook gewoon een baan. We moeten daar tijd voor vinden. Dan kijken we hoe we met deze situatie omgaan”, aldus Laros, die eerder al aangaf dat het betaald voetbal heeft bewezen dat een stadionbezoek veilig en verantwoord is. Ook gaf hij aan dat Sparta het stadion niet wil openen met een derde van de capaciteit.
Het organiseren van wedstrijden met die capaciteit is bovendien een extra kostenpost van enkele honderdduizenden euro’s. “Dat is nog een bijkomstigheid. We dienen allerlei maatregelen te nemen, maar we hebben wel vaker meer energie moeten leveren voor wedstrijden in coronatijd. Grootste probleem is de verdeeldheid die je krijgt onder supporters.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl