Eerste zege voor Barendrecht in tweede divisie

Barendrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De mannen van trainer Adrie Poldervaart wonnen van 3-1 van Jong Sparta. Tim Eekman, Ramy Salem en Bas Mourits waren de Barendrechtse doelpuntenmakers op het Kasteel. Namens Sparta wist Stijn Spierings te scoren.
Barendrecht had in de eerste minuten nog behoorlijk veel moeite met Sparta, dat tweemaal kansrijk voor het doel van keeper Marc van Splunter opdook. Na de goede Spartaanse start trok Barendrecht het spel steeds meer naar zich toe. Het resulteerde in een strafschop die Tim Eekman wist te verzilveren. Twaalf minuten voor rust werd het zelfs 2-0. Ramy Salem schoot de bal tegen de touwen.
Sparta kwam na de rust goed uit de kleedkamer. Spierings bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd, maar het antwoord van Barendrecht bleef niet lang uit. Mourits knalde drie minuten na de aansluitingstreffer de bal achter de Rotterdamse doelman. In de slotfase kregen enkele spelers een gele kaart en was het vooral Barendrecht dat het initiatief nam. Gescoord werd er niet meer, waardoor Barendrecht nu vijf punten uit vier duels heeft. Jong Sparta wist nog niet te winnen. Wel speelde het al twee keer gelijk.