nieuws

Excelsior '20 cricketkampioen; VOC gehandhaafd

Excelsior '20 uit Schiedam is de nieuwe cricketkampioen van de Nederlandse topklasse. Na de overwinning van afgelopen zondag in Amsterdam werd zaterdag ook de tweede wedstrijd in de best-of-three serie tegen Dosti United gewonnen.
De Schiedammers kwamen in eigen huis aan bat tot 211 runs. Titelhouder Dosti United wist dat aantal niet te overtreffen en ging 184 all out. Lorenzo Ingram en Roel Verhagen waren het meest productief voor Excelsior '20 met respectievelijk 73 en 50 runs.
Het betekent de tiende landstitel in de historie van Excelsior '20. De laatste keer dat de club uit Schiedam kampioen wist te worden was in 2012. Ook in 2004 en in 2009 was het de beste van Nederland.

VOC Rotterdam

Ook de cricketers van VOC Rotterdam konden een feestje vieren, want zij blijven in de topklasse. In de play-offs tegen degradatie werd het Amsterdamse VVV voor de tweede keer in de best-of-three serie verslagen.
VOC noteerde zaterdag 195 runs en de hoofdstedelingen gingen 134 all out. Vorige week was VOC in Amsterdam al te sterk voor VVV door met zes wickets te winnen.