nieuws

Van Troost na tiende titel: 'Het is geweldig'

Negen landstitels als speler en één landstitel als voorzitter. Het staat op de erelijst van Excelsior '20 clubicoon Luuk van Troost. Zaterdag veroverden de Schiedamse cricketers het tiende kampioenschap in de clubhistorie. "Je kan beter op het veld staan dan buiten het veld, maar het voelt even goed", zegt Van Troost.
"Ik ben onwijs trots op de jongens. Tien titels in 25 jaar is ongelooflijk", vervolgt Van Troost, die nog maar drie maanden geleden de ambitie uitsprak om binnen drie jaar kampioen te worden. Na de gewonnen best-of-three serie tegen Dosti United uit Amsterdam is dat al gelukt.
"Dit is iets te snel. Het slaat eigenlijk nergens op", zegt hij gekscherend tegenover RTV Rijnmond. "We hebben het geluk wel aan onze zijde gehad, maar dat het al zo snel zou gebeuren had ik niet durven dromen. Dit scenario kon niet mooier. Het is echt geweldig. We gaan een mooi feestje bouwen."
Het team van Excelsior '20 bestaat uit veel vrienden. Volgens de voorzitter ligt daar ook het succes. "Dit zijn echte clubjongens die met elkaar zijn opgegroeid. Van vrienden kan je niet winnen. Dit team gaat ook de komende tien jaar meedoen om titels", aldus Van Troost.