nieuws

Prijs voor razendsnel gedraaide martial arts-film Underdog

Met zijn film Underdog heeft regisseur Marc Eikelenboom het 48 hour Film Project Rotterdam gewonnen. De film van de Rotterdammer dingt in maart volgend jaar mee naar de wereldtitel van de filmwedstrijd. Die wordt uitgereikt in Seattle.
Eigenlijk vertelt de naam het al: tijdens het 48 Hour Film Project krijgen de deelnemers twee etmalen de tijd om een korte film te maken. Ze krijgen vier 'ingrediënten' mee die in de film moeten terugkomen: een zin, een voorwerp, een personage en een genre.

44 teams

Aan de Rotterdamse editie van de wedstrijd deden dit jaar 44 teams mee, "van enthousiaste amateurs tot prijswinnende professionals", aldus de organisatie. Eikelenboom (45), die de film maakte met een budget van 250 euro, ging er zaterdagavond in LantarenVenster uiteindelijk met de winst vandoor.
Zijn inzending Underdog gaat over een arrogante martial arts-acteur (Peter Post) die in conflict komt met een onzekere hondentrainster (Rian Gerritsen). Zowel de jury als het publiek vonden Underdog de beste film. Dat leverde de maker naast de eer 1500 euro op.

Beste acteur

De prijs voor beste acteur ging naar Martin van Waardenberg, voor zijn rol in het korte oorlogsdrama Thuisfront. Gerritsen mocht de prijs voor beste actrice in haar zak steken.
De filmwedstrijd werd voor de vijfde keer in Rotterdam gehouden.