nieuws

380.000 bezoekers op Wereldhavendagen

Zo'n 380.000 mensen hebben dit weekend de Wereldhavendagen in Rotterdam bezocht. Dat schat de organisatie van het maritieme evenement, die terugkijkt op een geslaagde 39ste editie. In tegenstelling tot vorig jaar zat het weer behoorlijk mee.
In 2015 kenden de Wereldhavendagen een matig jaar. Regenbuien zorgden toen voor een wat tegenvallend bezoekersaantal van 320.000. Het jaar ervoor werd met zo'n 450.000 bezoekers juist een record gevestigd. Dit jaar zat er dus tussenin.

Schip op poten

Bezoekers konden de grootste haven van Europa in al zijn veelzijdigheid bekijken. Onbetwiste publiekslieveling was volgens de organisatie de Aeolus, een offshore-schip dat op palen de hoogte in kan. Het wordt bijvoorbeeld ingezet om windmolens op zee te plaatsen.
De organisatie was ook te spreken over de komst van een ander groot offshore-schip, de Jumbo Javelin. "Dat kwam er op het allerlaatste moment bij. Daar zijn we heel blij mee", zegt een woordvoerder van de organisatie. Hij en zijn collega's gaan na het weekend al beginnen met het plannen van de jubileumeditie van volgend jaar.

Drukke nacht van de Kaap

Op de Nacht van de Kaap, het theatrale muziekfestival op Katendrecht, kwamen zaterdagavond 5000 mensen af. Voor het eerst waren de kaartjes voor het feest al in de voorverkoop helemaal uitverkocht. Bezoekers genoten onder meer van een ode aan de begin dit jaar overleden zangeres Annie de Reuver, gezongen door artiesten als Pierre Kartner.
Een paar druppels regen konden het feestje niet verpesten. De organisatie van de Nacht sprak van een "onvergetelijk Rotterdams feestje, waar jong en oud meezingt en met elkaar danst".