nieuws

Kindvall: 'Zweden - Nederland een fifty-fifty wedstrijd'

Komende dinsdag start het Nederlands elftal aan het WK-kwalificatietoernooi met een uitwedstrijd tegen Zweden. Het is al weken een enorme chaos bij de KNVB en afgelopen vrijdag werd ook de vriendschappelijke interland tegen Griekenland verloren met 2-1.
De druk op bondscoach Danny Blind is enorm. Maar hoe sterk is tegenstander Zweden eigenlijk zonder de als international gestopte Zlatan Ibrahimovic? Dat weet zelfs de Zweedse oud-spits Ove Kindvall van Feyenoord niet. "Het is een hele nieuwe ploeg, met een goede nieuwe coach (Janne Andersson, red.), afkomstig van Norrkopping," aldus Kindvall, die Feyenoord in 1970 aan de Europa 1 hielp met zijn goal tegen Celtic. "Zweden heeft nog geen wedstrijd gespeeld. Alleen maar getraind. Ze gaan met jongere spelers aan de toekomst bouwen."
Zweden heeft een teleurstellend EK achter de rug. "Beide ploegen zitten een beetje in dezelfde situatie. Het is moeilijk te zeggen hoe de wedstrijd zal verlopen. Nederland was ook niet best tegen Griekenland. Voor mij is het fifty-fifty."