nieuws

Buurt in actie voor pakketbezorger Ab

Met kerstmis loopt pakketbezorger Ab de Does met een kerstmuts op, hij maakt altijd een praatje met zijn klanten en neemt snoep mee voor de kinderen. En dus vindt 'zijn' wijk in Hendrik-Ido-Ambacht dat Ab moet blijven. Bewoners hebben al 700 handtekeningen verzameld en een Facebookpagina opgericht.
Ab (63) brengt als freelance pakketbezorger in de wijk Volgerlanden pakketjes rond voor PostNL. Het bedrijf wilde zijn tarief verlagen en zijn bezorggebied verkleinen, maar daar ging Ab niet mee akkoord. En dus is het contract volgens Ab per november beëindigd.

Altijd vrolijk

Buurtbewoners Kevin en Jolanda zijn daartegen in actie gekomen. "Ab is altijd vrolijk en geeft je zo'n warm gevoel. Met kerst en Pasen is zijn busje versierd om ons fijne dagen toe te wensen. Hij geeft zo veel sfeer aan de wijk, we willen hem niet kwijt."
"Bij andere bedrijven krijg je misschien een pluim als je je best doet, maar bij dit bedrijf moet je gewoon oprotten," vertelt Jolanda, "We zijn hier de deuren langsgegaan en echt iedereen heeft een handtekening gezet. In één dag 700 handtekeningen. Dat lijkt mij genoeg zeggen."

Petitie

Ook bij de supermarkten in de buurt liggen petities. De actievoerders hopen hiermee PostNL op andere gedachten te brengen. Ab zelf wordt er een beetje verlegen van. "Ik weet niet of het helpt, maar ik sta er iedere dag van te kijken wat de mensen allemaal voor me doen."