nieuws

Eis: veertien jaar cel voor dood Tygo (4)

Rechtbank in Dordrecht
Rechtbank in Dordrecht
Justitie eist een onvoorwaardelijke celstraf van veertien jaar voor de man die in oktober vorig jaar zijn 4-jarige zoontje Tygo om het leven bracht. De verdachte heeft volgens de officier van justitie onherstelbaar leed veroorzaakt door het kind te doden.
De man verdronk Tygo in bad nadat hij hem een slaappil had gegeven. Ook zijn dochtertje (6) kreeg zo'n pil, maar die spuugde het meisje stiekem uit.
Volgens de officier van justitie is er onvoldoende bewijs dat de man ook voorbereidingen had getroffen om het zesjarige meisje van het leven te beroven. Het kind kreeg weliswaar een slaappil, maar die kon volgens een toxicoloog geen blijvende schade aanrichten.
De verdachte was verwikkeld in een vechtscheiding. Hij bleek op internet te hebben gezocht naar een afscheidsmail van een andere vader die zijn kinderen vermoord had. Ook had hij uitgezocht hoe slaappillen werken.
Volgens het OM lijkt het er dan ook niet op dat de man in paniek heeft gehandeld. Het zou waarschijnlijker zijn dat hij bezig was een plan uit te voeren toen hij zijn kind verdronk in het bad.
De 35-jarige verdachte staat in Dordrecht voor de rechter. Hij was eerder weinig mededeelzaam over zijn motieven. De officier van justitie riep hem op meer openheid te geven over het drama aan het Frida Katzerf.