nieuws

Dierenambulance Rotterdam beleeft wild weekend

Een chihuahua die met zijn ooglid vastzat aan een ritssluiting, een panische kat die weigerde uit een boom te komen en een huisdier dat na een brand aan de beademing moest: de Dierenambulance Rotterdam heeft de afgelopen dagen overuren gemaakt.
De viervoetige Rotterdammers hadden het de laatste tijd zwaar te verduren. Zo was een kat vrijdag het enige slachtoffer van een forse brand in
.
Het dier kon rekenen op de goede zorgen van vertederde hulpverleners. ''De kat ademende heel moeilijk. Daar is zuurstof op gezet'', vertelt Peter van Baarlen van de Dierenambulance.
Brandplek
De kat kampte ook met een brandplek op een voetzool, maar hoefde niet lang te worden opgenomen. ''De volgende dag is hij alweer opgehaald door de eigenaar'', zegt Van Baarlen.
Minder geluk had de chihuahua die met zijn ooglid bleef steken in de ritssluiting van de sporttas van zijn baasje. ''Een hele bizarre melding'', concludeert de ambulancebroeder.
Tas
Van Baarlen schoot te hulp en zag het diertje én de tas op het aanrecht staan van een woning in Rotterdam-Hillegersberg.
Zelf eerste hulp verlenen was even niet mogelijk, dus zowel het dier als de tas moesten met de ambulance worden overgebracht naar de dierenarts.
Geweldig wegdek
Het werd een lange rit voor zowel de gewonde hond als Van Baarlen. ''We gingen in een tergend langzaam tempo, met dank aan het geweldige wegdek in Rotterdam.''
De wond kon uiteindelijk worden gehecht door de dierenarts. De chihuahua hoeft zijn oog dus niet te missen.

Brandweer

Het dierenleed was daarmee nog niet ten einde. Van Baarlen moest uitrukken voor een kat met een schildklierprobleem die na een aanvaring met een hond weigerde een boom te verlaten.
''Half Hillegersberg was uitgelopen'', vertelt de ambulancemedewerker, die een beroep op de brandweer moest doen om het bange diertje te ontzetten.
Brandweerlieden parkeerden hun wagen tegen de boom. ''Daarna hebben ze Erasmus gered'', vertelt Van Baarlen, die het diertje terugbezorgde bij zijn bazin.
De ambulancebroeder kan ondanks zijn drukke weekend nog niet op zijn lauweren rusten. ''Vandaag moet ik nog en morgen ook nog'', lacht hij.

Dode dieren

Dieren moesten het de afgelopen periode regelmatig ontgelden in de regio Rijnmond. Zo ontdekte de politie vrijdag twee dode dieren in een woning in Rotterdam-Lombardijen.
De Dierenbescherming ontfermde zich over een graatmagere hond die nog in leven bleek te zijn. Het is echter zeer de vraag of het verwaarloosde dier het zal overleven.
Illegale eendenkooi
Mogelijk nog grimmiger was de vondst van honderden dode en verminkte eenden in de gemeente Molenwaard. De politie vond de dieren donderdag in een illegale eendenkooi.
De politie arresteerde een 51-jarige man op verdenking van betrokkenheid. De verdachte zou het vlees van de eenden hebben verkocht.