nieuws

Hoeksche Waard heeft nieuwe eilanddichter

Kunstenares Ingrid van den Oord mag zich de komende drie jaar de nieuwe landschapsdichter van de Hoeksche Waard noemen. Ze gaat elke maand minimaal één gedicht maken over het gebied.
Van den Oord dankt haar benoeming aan een poëtische ode aan het eiland ''in een oksel van de Oude Maas''. In de tekst passeren alle dijken de revue. Daarmee imponeerde de kunstenares de bewoners van het eiland.
Hoewel ze de dijken al heeft afgevinkt, zit de landschapsdichter niet verlegen om inspiratie. ''De Hoeksche Waard is een vrij dominant landschap. Het dringt zich aan je op'', vertelt Van den Oord, die zelf afkomstig is uit Piershil.
Dijkverzwaring
Poeziëminnende eilandbewoners kunnen onder meer uitkijken naar gedichten over de actualiteit. ''Er hangt een aantal dingen in de lucht. Dijkverzwaring is er één van'', zegt ze. ''Het is ook augustus oogstmaand. Misschien komt die.''
Waar het volgende gedicht over gaat blijft dus nog even geheim. Van den Oord: ''Ik durf nog niet te zeggen waar het heen gaat'', zegt de kunstenares, die de onderwerpen voor het uitzoeken heeft. ''Er ligt genoeg klaar.''