nieuws

Drie aanhoudingen in Schiedam na klap in tram

De politie op het Jan Wernard van Den Berghpad.
De politie op het Jan Wernard van Den Berghpad. © MediaTV
De politie heeft maandagavond een waarschuwingsschot gelost in Schiedam. Dat gebeurde toen mensen probeerden agenten te hinderen bij de arrestatie van een man op het Jan Wernard van Den Berghpad. Drie personen zijn opgepakt.
De 23-jarige Schiedammer zou eerder op de avond een 18-jarige Vlaardingse in haar gezicht hebben geslagen met een tas. Dat gebeurde in een tram bij het Heijermansplein, zei een politiewoordvoerder. De aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk. Het meisje belde later de politie en wees de dader aan.
Toen agenten probeerden de verdachte aan te houden, bemoeiden een man en een vrouw zich ermee. Bij de vrouw zou een mes zijn gezien. Agenten gebruikten daarop pepperspray en vuurden een waarschuwingsschot af. Bij de arrestatie zou een agent gewond zijn geraakt aan zijn pols.

'Homo'

Volgens familie van de verdachte zat de man in de tram, toen hij door een groep werd uitgescholden voor 'homo'. Het treiteren ging zo ver dat de man het meisje met een tas in het gezicht sloeg.
Het meisje belde de politie, waarna agenten de verdachte nabij zijn huis in de boeien sloegen. Zijn ouders zagen dat en bemoeiden zich met de arrestatie. De 47-jarige Schiedammer en zijn 46-jarige vrouw zijn aangehouden.