nieuws

Seniorenpartij stapt uit coalitie Maassluis

De Verenigde Senioren Partij in Maassluis stapt uit de coalitie met PvdA, CDA en VVD. De partijen zijn volgens de VSP 'uit elkaar gegroeid' waardoor er geen basis meer is voor constructieve samenwerking.
De partijen sloegen in 2014 de handen ineen, maar inmiddels zijn volgens fractievoorzitter Jan van der Maarel van de VSP 'onderlinge irritaties' ontstaan. ''Daarbij is duidelijk geworden dat we op een aantal onderwerpen van mening verschillen", aldus een verklaring van de partij.
'Onder de gordel'
Van der Maarel wilde dinsdagochtend niet verder toelichten wat er precies is voorgevallen tussen de partijen. Maar volgens hem was de coalitie niet loyaal aan VSP-wethouder David van der Houwen.
"Ze gingen er met gestrekt been in en gingen onder de gordel", aldus Van der Maarel. "Niks was meer goed. Zelfs oppositiepartijen zeiden dat we meer last hadden van de eigen coalitie dan van de oppositie."
De coalitiegenoten van de seniorenpartij reageren verbaasd op het besluit. ''In de afgelopen jaren hebben we als coalitie goed samengewerkt en we herkennen ons niet in het beeld dat de Verenigde Senioren Partij schetst'', melden ze in een gezamenlijke verklaring.
Wethouder stapt op
VSP-wethouder David van der Houwen (Cultuur) heeft inmiddels aangekondigd op te stappen. PvdA, CDA en VVD laten weten verder te willen met het coalitieakkoord. ''Samen met alle partijen willen wij constructief verder werken aan ons mooie Maassluis.''
Dinsdagavond staat er een debat op het programma over het noodlijdende Theater Koningshof. Onduidelijk is of dat nog doorgaat.