nieuws

Zes jaar cel geëist tegen Capellenaar voor ripdeal

Rechtbank (archieffoto)
Rechtbank (archieffoto)
Een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel moet mogelijk zes jaar de cel in voor een ripdeal in Zoetermeer eind mei. Hij zou mensen hebben bedreigd, drugs hebben gestolen en agenten hebben beschoten.
De man drong volgens het Openbaar Ministerie een huis binnen met een mes en een vuurwapen, omdat hij drugs wilde hebben. Naast de bewoner waren er nog vier mensen in huis, onder wie een 3-jarig jongetje. De Capellenaar zou hebben geroepen 'ik ga je schieten' en 'dan gaan je vriendin, je kindje en de rest eraan'.
Hij sloeg de 23-jarige bewoner met het vuurwapen en schoot twee keer met een alarmpistool. Ook haalde hij het huis overhoop en ging hij ervandoor met geld, 74 xtc-pillen, cocaïne, hennep en een vuurwapen.
De verdachte rende vervolgens naar een auto. Onderweg kwam hij agenten tegen op wie hij schoot. Zij hielden hem aan voordat hij kon vluchten.
Toen de bestuurder van de auto wegreed, openden agenten het vuur. Een 47-jarige man uit Ridderkerk raakte daarbij gewond. Hij werd opgepakt en moet later voor de rechter komen.
In het huis in Zoetermeer vond de politie nog veel meer drugs. De 23-jarige bewoner van het huis stond maandag ook terecht voor drugshandel. Tegen hem is acht maanden cel geëist.