nieuws

Agustien: 'Veel mensen hebben mij afgeschreven'

Kemy Agustien start komende vrijdag zo goed als zeker direct in de basis bij zijn nieuwe club FC Dordrecht. Saillant detail is dat de middenvelder dan debuteert tegen zijn oude club RKC Waalwijk.
De 30-jarige Brabander, die onder meer speelde voor Swansea City, Crystal Palace en AZ, kon ondanks zijn indrukwekkende cv niet de interesse wekken bij grotere clubs. ''Veel mensen hebben mij afgeschreven. Dat is hun probleem. Ik ken mijn kwaliteiten en ik ben pas dertig'', aldus Agustien.
Agustien werd op de laatste dag van de transfermarkt aan de selectie van FC Dordrecht toegevoegd. De middenvelder, die één seizoen bij AZ trainde onder Louis van Gaal, kon vlak voor de transferdeadline een contract tekenen bij de Dordtenaren.
Met maar liefst elf clubs achter zijn naam neemt Agustien veel ervaring met zich mee, maar door blessures kwam hij de laatste twee seizoenen maar tien keer in actie. Vorig seizoen stond hij in Schotland onder contract bij Hamilton Academical. ''Het is voor mij puur investeren in mezelf. Hoe je het wendt of keert, ik heb grote clubs achter mijn naam staan. Maar door omstandigheden is het gewoon niet geworden zoals het moest zijn.''

Trainer Gérard de Nooijer is tevreden over de nieuwe aanwinst, die in 2005 met Oranje het WK onder de 20 speelde. ''Hij is zeer belangrijk, ook voor een trainer. Het is een verlengstuk naar ons toe en hij kan ook de spelers het nodige bijbrengen. Zeker in situaties als het lastig wordt. Dus dat gaat voor ons wel enorm helpen.''