nieuws

Feest in Schiedam: nieuw sportwalhalla in aantocht

Schiedamse handballers, cricketspelers, dansers en andere sporters hebben binnenkort reden voor een feestje: het nieuwe Sportpark Willem-Alexander gaat volgende maand open.
Het nieuwe park op het tunneldak van de A4 heeft plek voor nogal wat sporters. Zo zijn er vijf voetbalvelden en twee handbalvelden.
Niet alleen liefhebbers van balsporten kunnen zich vermaken in het park. Zo zijn er ook danszalen, een indoor atletiekbaan én een slagkooi voor cricket en honkbal.
Sportgenot
Zoveel sportgenot vraagt natuurlijk om een feestje en dat krijgen Schiedammers ook. Het feestprogramma voor de opening op 8 oktober werd dinsdag bekendgemaakt.
Sportclubs lieten daarbij blijken reikhalzend uit te kijken naar de opening van het complex. Zo had voetbalclub Kethel Spaland al langer behoefte aan meer velden.
Alle velden
''We kunnen eindelijk alle wedstrijden die we iedere zaterdag moeten spelen ook op alle velden indelen'', glundert Jeanine Slotboom van de voetbalclub.
Ook bij handbalverenging Ventura worden de dagen afgeteld tot het park de poorten opent. ''Het is voor ons ideaal'', zegt Rachelle Kreischer van Ventura.
''We kunnen looptrainingen straks efficiënter indelen, blessurepreventie is aanwezig, de zaal en het buitencomplex zijn op één locatie'', somt ze op.
Stadspark
Sportwethouder Nathalie Gouweleeuw is trots op het 'unieke' park. ''Het is niet alleen een sportpark, maar ook een stadspark'', legt ze uit.
Een ander voordeel is volgens de gemeente dat meer ruimte voor woningbouw is ontstaan doordat sportclubs verhuizen naar het tunneldak.
''Dat we hiermee in een behoefte voorzien, blijkt wel uit het feit dat de woningen in de verkoop snel weg zijn'', concludeert wethouder Marcel Houtkamp.