DE VERDIEPING

Filmmaker Meuldijk (De Marathon) had ook jazzcafé Dizzy 'een plaat van 16 minuten verhoogde de baromzet'

Gerard Meuldijk doet zijn verhaal op Radio Rijnmond in het programma De Verdieping. Hij is te gast bij presentator, oud-Feyenoord clubarts en chirurg van het Erasmus MC Casper van Eijck.
Het is alweer 10 jaar geleden dat Meuldijk samen met Martin van Waardenberg hoge ogen gooiden met deze typische Rotterdamse film, waarin vier Rotterdamse vrienden de Rotterdam Marathon lopen om de garage van Gerard te redden. Inmiddels is Meuldijk bezig met allerlei nieuwe projecten.

Café Dizzy

Wat misschien minder bekend is, is dat Meuldijk niet altijd filmmaker is geweest. Hij was ooit eigenaar van het roemruchte Jazzcafé Dizzy. Het komt ook duidelijk naar voren in zijn muziekkeuze tijdens het gesprek met Casper. Zo viel in 'De Verdieping' de keuze onder meer op 'Take Five' van Dave Brubeck.
In 'De Verdieping' geen lange versie van 16 minuten ("We moeten de luisteraar een beetje te vriend houden") maar dat kwam in de kroeg wel goed uit. "Dan draaide ik een geweldige omzet!" lacht Gerard Meuldijk luid in de studio: "Dan hoefde ik niet steeds een nieuw plaatje op te zetten en kon ik mij vol concentreren op bier verkopen, zeker als ik dat nummer drie keer achter elkaar draaide!".

Duizendpoot

Beluister het gesprek tussen Casper van Eijck en Gerard Meuldijk in 'De Verdieping'. Waarin al snel duidelijk wordt dat Meuldijk van alle markten thuis is, óók muzikaal. Luisteren kan door de afbeelding te 'swipen' en op het blauwe audio-icoon te klikken of door te luisteren naar de podcast in de serie 'De Verdieping met Ruud de Boer', die je kunt vinden via onderstaande platforms: