nieuws

Kaartverkoop Feyenoord verloopt nog niet vlekkeloos

De online kaartverkoop voor de thuiswedstrijden voor de Europa League van Feyenoord is woensdag hervat. Toch verloopt het proces nog niet vlekkeloos, waarschuwt de Rotterdamse voetbalclub.
De kaartverkoop begon woensdagavond om 18:00 uur. Ruim een uur later waren volgens de club al zo'n 7500 passe-partouts voor de groepswedstrijden verkocht aan seizoenkaarthouders. Inmiddels staat de tussenstand op circa 12.000 verkochte kaarten.
Feyenoord erkent dat de herstart van de kaartverkoop niet vlekkeloos verloopt. Supporters kunnen volgens de club ''gedurende het proces in een wachtrij terecht komen, er soms zelfs worden uitgegooid of op een ander probleem stuiten''.
Afgeschreven
De club roept fans op vooral te blijven proberen om kaartjes te bemachtigen. Supporters die zien dat geld is afgeschreven zonder dat ze bevestiging hebben gekregen, kunnen contact opnemen met de klantenservice.
In totaal zijn tot en met vrijdagavond 26.000 passe-partouts beschikbaar voor seizoenkaarthouders. Drieduizend van de kaartjes werden zaterdag al verkocht, voordat de verkoop vanwege technische problemen werd gestaakt.

'Even geduld aub'

Supporters zitten in hun maag met de problemen. ''Twee uur achter je telefoon, tablet of laptop zitten is gewoon zuur'', zucht supporter Pieter-Jan Munter. ''Er is geen beginnen aan. Elke keer gooit ie me eruit of eraf.''
Munter krijgt bij pogingen in te loggen een stroom aan foutmeldingen te zien. ''Zodra je maar iets probeert om in te loggen zegt ie 'geen recht toe', of wat dan ook.'' Ook krijgt hij de melding dat het maximum aantal kaarten is overschreden.
Oren krabben
De supporter is niet van plan om weer uren achter zijn computer door te brengen. Hij is teleurgesteld in Feyenoord. ''Je bent zo'n grote organisatie en je moet je naam groot houden. Als dit niet eens lukt, moet je je toch eens achter je oren gaan krabben.''
Dat de club de kaartverkoop heeft uitbesteed aan ticketpartner Eventim, is volgens Munter geen excuus: ''Zij gaan ermee in zee en zij zijn er verantwoordelijk voor.''