ROPARUN

Roparun eindigt dit jaar weer op de Coolsingel

Gerard Bakx
Gerard Bakx © Roparun
De finish van de Roparun is dit jaar weer op de Coolsingel in Rotterdam en keert traditiegetrouw terug naar het pinksterweekend. De ongeveer 550 kilometer tellende estafetteloop vindt vanwege de coronapandemie nog wel volledig binnen de eigen landsgrenzen plaats.
Tijdens de Roparun wordt geld ingezameld voor hulp aan mensen met kanker. Aan de estafetteloop doen zo'n 230 teams mee. Vanaf Vliegveld Twente worden twee routes uitgezet: een noordelijke en een zuidelijke. De loop doet onder meer plaatsen als Almelo, Ede, Zutphen, Ossendrecht, Oud-Beijerland en Barendrecht aan.
Normaal gesproken begint de Roparun in Parijs en Hamburg, maar net als vorig jaar is ook voor de komende editie gekozen voor een evenement binnen Nederland. Dat heeft te maken met de coronapandemie. Roparun-directeur Gerard Bakx is blij dat er in Twente een nieuwe startlocatie is gevonden.

450 duizend euro

Het is voor het eerst in twee jaar dat de Roparun weer in het pinksterweekend plaatsvindt. In 2021 verschoof de organisatie het evenement naar oktober, en in 2020 ging het vanwege corona niet door.
In 2019 haalde de Roparun een recordbedrag van 5,6 miljoen euro op. In 2020 en 2021 was dat ondanks alle tegenslagen alsnog 2 miljoen euro. De teller staat voor dit jaar inmiddels op 450 duizend euro, met nog 125 dagen te gaan.