nieuws

Leefbaar: geef alle Rotterdamse agenten een bodycam

politiepolos-hangen-op-een-rij
politiepolos-hangen-op-een-rij
Leefbaar Rotterdam wil dat alle agenten in de stad op termijn camera's gaan dragen op hun uniformen. Het is een van de maatregelen waarmee de partij het geweld tegen politiemensen in Rotterdam wil terugdringen.
De Leefbaren reageren naar eigen zeggen op een noodkreet vanuit de politie. Die zou kampen met toenemend geweld. ''Agenten en ook ambulancepersoneel worden steeds vaker belaagd en lastiggevallen, met name in het uitgaansleven'', waarschuwt de partij.
Raadsleden Ronald Buijt en Lars Sörensen overlegden met de politie om te kijken welke maatregelen nodig zijn. Dat leidde tot een serie voorstellen, waaronder dus de invoering van bodycams voor alle agenten in de stad.
Cameratoezicht
Ook andere maatregelen haalden het wensenlijstje van de partij. Zo ijvert Leefbaar voor cameratoezicht bij horecazaken aan de Maasboulevard. Verder moet overleg met de horeca leiden tot de inzet van meer horecastewards.
Volgens raadslid Buijt is het nu echt tijd voor stevige maatregelen. ''Als er weer eens buitensporig geweld heeft plaatsgevonden, roept iedereen om extra maatregelen om vervolgens weer snel over te gaan tot de orde van de dag'', stelt hij.
Het plan om agenten te voorzien van bodycams lijkt ook buiten de partij aan te slaan. Leefbaar laat weten dat ook de PvdA het plan steunt. PvdA-raadslid Leo Bruijn pleitte eerder ook al voor meer bodycams om de pakkans van verdachten te vergroten.