nieuws

'Apple-fans trappen er ook dit jaar weer in'

De 'keynote-speech' van Apple-baas Tim Cook is iets waar fans van het bedrijf ieder jaar weer naar uitkijken. De topman presenteert dan de nieuwe producten en ontwikkelingen. In Rotterdam verzamelden zich tientallen liefhebbers om live mee te kijken.
De presentatie was weliswaar in Californië, maar via een livestream kon wereldwijd worden meegekeken. In het Groothandelsgebouw kwamen woensdagavond zo'n zestig mensen bij elkaar om de presentatie te volgen en even na te praten over alle nieuwe spulletjes.
Deze bijna twee uur durende presentatie is eigenlijk een soort etalage waarin de producten zó mooi worden uitgestald, dat men het geen probleem vindt om 650 dollar te betalen voor een nieuwe iPhone, terwijl het vorige toestel nog geen jaar oud is.

'Niet echt nodig'
De aanwezigen kunnen zelf wel lachen om hun passie voor de felbegeerde apparaten. "Op de een of andere manier krijgt Apple het voor elkaar dat ik spullen wil hebben die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Ik trap er toch gewoon in", zegt een van de aanwezigen.
Overigens bracht de productpresentatie voor veel aanwezigen niets nieuws. Er was bijvoorbeeld al veel uitgelekt over de nieuwe iPhone. En toch mocht dat de pret niet drukken: "Je ziet elkaar weer eens, je maakt een praatje, het is gewoon heel gezellig."