nieuws

EK steentje keilen uit haven Middelharnis gekeild

Het Europees kampioenschap steentje keilen kan dit jaar niet doorgaan. De organisatie is verbannen uit de haven van Middelharnis, waar het evenement zou worden gehouden. Reden is een deukje in een boot die vorig jaar werd geraakt door een steen.
Tijdens het EK wordt met een platte steen geprobeerd zover mogelijk over het water te slifferen. Afgelopen jaren werd het kampioenschap met ongeveer honderd tot 150 deelnemers in onder meer
en Middelharnis gehouden. Dit jaar dus niet.
Stomme fout
En dat allemaal door een 'stomme fout' van de organisatie. "We hadden netten opgehangen tussen palen waar de boten tussen liggen, zodat de stenen in de baan zouden blijven. Maar we hadden er geen rekening mee gehouden dat het water 30 centimeter zakt", vertelt Coert de Heer.
Een boot werd daardoor toch geraakt en had een deukje. De Heer: "Want die stenen gaan toch wel hard. We hebben excuses aangeboden." Maar excuses of niet, Middelharnis wil het niet meer hebben dat het EK op 15 oktober in de haven wordt georganiseerd.
Geschikte locatie
De organisatie zoekt daarom naar een nieuwe locatie. "Het moet een lekker beschutte baan zijn, zodat je weinig golfjes hebt. Ongeveer 110 meter lang en 15 meter breed. En palen voor de netten zijn ook nodig", aldus De Heer.
Omdat het pittig is om op korte termijn een geschikte plek te vinden, wordt het EK waarschijnlijk verplaatst naar het voorjaar van 2017. De Heer vindt dat geen enkel probleem.
"Ik heb vorig jaar per ongeluk het EK gewonnen. Hoe langer het wordt uitgesteld, hoe langer ik Europees kampioen ben. Heb ik nog iets bereikt in mijn leven."