nieuws

Twee overvallen op buschauffeurs

Twee mannen denken blijkbaar dat het een goed idee is om een bus te overvallen. In één weekend slaan ze twee keer toe in de buurt van winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam. Mogelijk komen ze dus uit de buurt. De politie hoopt dat u daarop het antwoord heeft …
Bushalte Keizerswaard en bushalte Klein Nieuwland aan de Groenix van Zoelenlaan zijn de twee haltes waar de buschauffeurs kort achter elkaar worden overvallen. De eerste keer is op halte Keizerswaard in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus. De tweede een dag later.
Bij de eerste overval is Ismael de buschauffeur. Het is de laatste rit van zijn dienst. Als hij stop bij halte Keizerswaard stapt er een man in. Het lijkt alsof hij zijn OV-kaart uit zijn tasje wil halen maar hij trekt een vuurwapen. Daarmee bedreigt hij Ismael. Ook slaat hij hem. De man wil geld en krijgt een het geldbakje van de chauffeur mee. Dan komt er van achter een boom nog een tweede overvaller tevoorschijn. Hij vlucht samen met de andere man weg.
Dan de tweede overval. Deze is een dag later en een halte verder op de Groenix van Zoelenlaan. Opnieuw laat op de avond en opnieuw zijn het twee mannen die toeslaan. Ze stormen de bus binnen en bedreigen de chauffeur. Ook bedreigen ze de passagiers in de bus.
Van de tweede overval zijn de beelden.
De verdachten hebben een getinte huidskleur. Een van hen is vrij klein : rond de 1 meter 60. De ander heeft een lengte van 1 meter 75.
Tijdens de eerste overval droeg een van de verdachten een Nike-petje. Hij droeg ook een groen trainingsjasje. De man wordt tussen de 18 en 22 jaar geschat.
Voor een interview met het slachtoffer en voor bewegend beeld van de overvallers: klik op de video.
Heeft u tips over de overvallen op bussen bij winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam?
Bel 0800 – 6070 of Misdaad Anoniem 0800 – 7000