nieuws

Overvallers Jumbo gijzelen negen medewerkers

Drie overvallers bij Jumbo in Dordrecht lijken de weg in de winkel goed te kennen. Wat ze niet weten: wie de sleutel van de kluis heeft. Daarom houden ze maar liefst negen medewerkers in gijzeling. Bij nummer tien gaat het mis…
De overval is bij de Jumbo aan de Merwedestraat in Dordrecht. Aan de zijkant zit de personeelsingang. Op vrijdag 13 mei gaan drie medewerkers om iets voor zes uur in de ochtend naar binnen. Vlak voordat deur in slot valt, glippen drie overvallers mee naar binnen. Ze bedreigen de medewerkers. Twee worden vastgebonden, de ander moet mee naar de kluis maar zij heeft de kluissleutel niet. Daarop wordt ook zijn vastgebonden. Een voor een komen ander medewerkers binnen. Zij worden allemaal gegijzeld. Niemand heeft de kluissleutel.
Iets na zeven komt een leverancier aan bij de supermarkt. Hij ziet op tijd dat er iets aan de hand is en rent weg. Hij waarschuwt de politie. De overvallers nemen daarop de benen.
De overval begint dus om iets voor zessen en eindigt 10 over zeven. Zolang duurt dus ook de gijzeling van de medewerkers.
De overvallers staan op beeld.
Alle drie de overvallers droegen zwarte jassen met een zwarte capuchon en matzwarte plastic maskers. Volgens de medewerkers van de Jumbo zijn ze maximaal 20 jaar. Ze spreken Nederlands met een buitenlands accent en een Rotterdamse tongval. Een van hen werd “Illie”of “Ibbie”genoemd. Ze spraken onderling in een onbekende taal.
Na de overval rijden de mannen weg in een blauw-groene Opel Corsa. Ze gaan richting de provinciale weg N3. De Opel Corsa is door getuigen gezien in de Maassstraat. Mogelijk stond de auto daar geparkeerd tijdens de overval.
Heeft u tips in deze zaak? Bel dan met de politie Rotterdam via 0800-6070