nieuws

Poes na tien dagen gered uit afvalbunker

Medewerkers van het Dordtse afvalverwerkingsbedrijf HVC zijn dagenlang bezig geweest om een kat in het nauw te redden. Het beestje zat vast in een enorme afvalbunker. Pas na tien dagen lukte het om de poes te vangen.
"Een van onze kraanmachinisten zag hem ineens zitten", zegt Gijs Herwig van HVC. "Een kat, in de bunker waarin wij afval verzamelen dat naar de verbrandingsoven moet. Het was een hele toer om hem eruit te krijgen."
De afvalverwerkers probeerden de kat te lokken met kattenvoer en zo in de val te lokken. Ze bouwden met afval een pad naar de uitgang. Maar ook dat lukte niet.
"Je daalt niet zomaar even af in de bunker, want daarvoor moet je speciale pakken aan en zuurstofmaskers op, vanwege de dampen", zegt Herwig. "Toch hebben we dat gedaan, want we wilden dat beestje eruit helpen. Je zag hem steeds zwakker worden."
Uiteindelijk lukte het om de kat te vangen met een visnet. Hij is liefdevol opgevangen door Hannie Stein, die het beestje naar de dierenarts stuurde.
"Hij is er, gezien wat hij heeft meegemaakt, niet slecht aan toe", zegt dierenarts Andreas Stad. "Hij is vermagerd en gestresst, maar met genoeg voedsel, vocht en liefde komt hij er zeker weer bovenop."