nieuws

Rotterdamse politie zoekt wapens, vindt 22 kilo hennep

Hennepteelt (archief)
Hennepteelt (archief)
Agenten die in Rotterdam zochten naar gewapende mannen, deden in de nacht van woensdag op donderdag een hele andere vondst. Ze ontdekten bijna 22 kilo aan henneptoppen in een woning.
De politie kreeg aan het begin van de nacht een melding van een ruzie aan de Jaersveltstraat. Daar zouden ook twee mannen rondlopen met een vuurwapen.
De agenten zagen bij aankomst een man lopen die voldeed aan het signalement. Het bleek een 29-jarige Bulgaar te zijn. ''Hij werd direct nauwkeurig gefouilleerd maar bleek niets bij zich te dragen'', liet de politie weten.
Wietlucht
Daarop liepen nog twee andere Bulgaren een portiek uit. Ook zij waren niet gewapend, maar net als de andere Oost-Europeaan roken ze wel naar wiet. De agenten arresteerden de drie voor het overtreden van de Opiumwet en besloten een kijkje te nemen in het huis.
Die inval bleek te lonen. "In een kamer van dat appartement troffen agenten een kamer met een enorme hoeveelheid henneptoppen aan'', aldus de politie. ''Die lagen daar waarschijnlijk te drogen.''
In de woning bleek overigens geen vuurwapen te liggen.