nieuws

Het interreligieuze debat bij Rijnmond Nu

'Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen'. 'Preken voor eigen parochie'. Het zijn spreekwoorden die al jarenlang bestaan in de Nederlandse taal.
Waren dat vroeger misschien onschuldige uitdrukkingen, op de dag van vandaag is het van het allergrootste belang om de dialoog aan te gaan. Elkaar te begrijpen. Dat vindt de Rotterdamse stichting Lokaal, die probeert Rotterdammers met alle achtergronden te verbinden met de stad.
Zondag 11 september organiseert Lokaal 'Het Interreligieuze Debat', waarbij voorgangers in elkaars parochie zullen spreken. Op die manier moet de 'interreligieuze dialoog' op gang gebracht worden.
Hoe doe je dat?
Ruud de Boer ontvangt in de studio vertegenwoordigers van drie grote stromingen:
- De Islam: Imam Azzedine Karrat van de Essalam Moskee in Rotterdam;
- Het Christendom: Predikante Ilse Hogeweg van de Protestantse Kerk Rotterdam-Kraligen;
- Het Humanisme: Gerard Wamelink van het Humanistisch Verbond Drechtsteden.
Wat zijn de grootste verschillen? En wat zijn de overeenkomsten?
Discussieer mee: bel 010 - 436 44 36 of stuur een mail naar NU@Rijnmond.nl .
Een twitterbericht stuur je naar @JournalistRuud mét #RijnmondNu :

RIJNMOND NU TWITTERKANAAL:

Rijnmond Nu: voor het nieuws uit jouw buurt maar ook uit binnen- en buitenland. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Voor het verhaal áchter het nieuws. En met bijzondere gasten in de studio. Ruud de Boer praat je iedere dag bij in Rijnmond Nu tussen 16.00 en 19.00 uur.

Kijk ook op de homepage van Rijnmond Nu.
Staat er bij dit artikel het symbool van een luidsprekertje? Dan kun je de uitzending terugluisteren door er op te klikken. Gebruik je nu de app? Swipe dan de foto naar links.