nieuws

Dubbele beroving onder Nieuwe Botlekbrug

Botlekbrug
Botlekbrug © Tom van Vark
Twee mannen zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een dubbele beroving onder de Nieuwe Botlekbrug. Een van de slachtoffers kreeg een tik met een vuurwapen; de ander moest een vuistslag in het gezicht incasseren.
De criminelen sloegen kort na elkaar toe: de berovingen vonden plaats tussen ongeveer 14:15 en 14:30 uur. De politie vermoedt dan ook dat het gaat om dezelfde daders.
Het eerste slachtoffer fietste onder de brug (Venkelweg) toen twee mannen opdoken met een vuurwapen. Hij moest zijn telefoon en portemonnee afgeven.
Hoofdwond
''Hij kreeg een klap met het vuurwapen, waarbij hij een hoofdwond opliep'', meldt de politie. Daarna renden de daders weg.
Vermoedelijk dezelfde mannen keerden niet veel later terug. Toen dwongen, opnieuw onder de brug, enkele mannen een andere fietser om zijn telefoon en portemonnee in te leveren.
Klap
Het slachtoffer zag geen wapen, maar kreeg wel een klap. Daarop namen de daders de benen. Een van de mannen rende weg; de andere nam de fiets.
De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de daders en zegt te beschikken over een uitgebreid signalement.