nieuws

Van Bronckhorst: 'Dit boek komt in de woonkamer'

Als boekenverzamelaar is Giovanni van Bronckhorst bijzonder trots op het nieuwe boek 'Feyenoord de Grootste'. Uiteraard komt de huidige trainer van Feyenoord zelf ook aan bod in het grootste Nederlandse sportboek ooit. "Dat vind ik super", zegt hij.
"Ik verzamel zelf mooie en grote boeken. Als er dan een boek uitkomt van Feyenoord en je staat erin, dan voel ik me heel trots", vervolgt Van Bronckhorst. "Je staat tussen alle grote spelers en trainers die deze club gekend heeft. Het mooie is ook dat iedereen in het boek staat."
Het nieuwe boek wordt in een beperkte oplage van 1908 exemplaren uitgebracht en weegt zo'n dertig kilo. "Ik heb wel plek om hem neer te zetten in de woonkamer. Dat zal mooi staan. Het is aardig dik en zwaar", aldus de coach van de Rotterdammers.
Als kind schreef Van Bronckhorst ook. Op de basisschool maakte hij een opstel over Jantje de Boer, de topscorer die hij zelf bleek te zijn. Bekijk het bijgesloten interview waarin Gio vertelt over zijn zelf geschreven verhaaltje van vroeger.