nieuws

United-supporters naar fanzone Schiestraat Rotterdam

De wellicht 1200 supporters van Manchester United worden donderdag opgevangen in een fanzone in de Schiestraat in Rotterdam. Omwonenden zijn niet blij met de keuze voor die locatie door de gemeente.
Donderdagavond speelt Feyenoord in het kader van de Europa League tegen de roemruchte Engelse club. De Britten krijgen 1200 kaarten voor dat duel. ''Maar het is onzeker dat al die kaarten ook daadwerkelijk worden verkocht. Dat moet de komende dagen blijken'', aldus een woordvoerder van de gemeente.
De Rotterdamse woordvoerder zegt dat er nog geen signalen zijn dat United-fans zonder toegangskaart naar het duel komen. ''En krijgen we die berichten wel, dan zullen we er naar handelen.''
De fans die wel naar Rotterdam komen, worden begeleid door Engelse politiemensen en stewards. Zij worden gebracht naar de locatie in de Schiestraat. Daar, op een parkeerterrein, worden tussen 13.00 en 17.00 uur bezig gehouden. De Rotterdamse ondernemer Aziz Yagoub van Annabel is gevraagd om voor het entertainment te zorgen.
Om 17 uur vertrekken de meeste fans naar het stadion. Er bestaat ook de mogelijkheid om de wedstrijd in de fanzone, die om 23.00 uur sluit, te bekijken.
Buurtbewoners hebben inmiddels bij de gemeente Rotterdam geklaagd over de keuze voor de locatie. Ook ondernemers in de directe omgeving van de Schiestraat zouden niet gelukkig zijn met de fanzone.
De gemeente Rotterdam zegt de komende dagen met meer informatie te komen.